Despre noi

Bine ati venit

O sa incercam sa ne prezentam cat de pe scurt putem, fara sa va plictisim

De ce sa ne alegi?

Iata doar cateva motive:
#

Alternativa numarul 1 de petrecere a timpului liber

Suntem institutia din Brasov care ofera studentilor cele mai multe alternative gratuite de petrecere a timpului liber. Cu siguranta, daca vrei sa ne dai o sansa vei gasi ceva de facut alaturi de noi

#

Un numar foarte mare de stundenti inscrisi in sectiile noastre

În prezent, la Casa de Cultură a Studenţilor activează aproximativ 300 de tineri. Un obiectiv principal al instituţiei constă în atragerea unui număr cât mai mare de studenţi în activităţile desfăşurate în cadrul secţiilor.

#

Numar mare de sectii

In cadrul Casei de Cultura a Studentilor din Brasov ne mandrim cu un numar de 7 sectii in care activeaza un numar din ce in ce mai mare de studenti. Multimea de recenzii pozitive ne face sa avem certitudinea ca reprezentam cu adevarat o alternativa de petrecere a timpului liber pentru studentii din Brasov.

#

Inscriere si participare gratuita

Inscrierea in oricare dintre cele 7 sectii ale CCS Brasov este gratuita. La fel si participarea la actiunile pe care le avem! Si credeti-ne ca nu sunt putine!

#

Numeroase premii si distinctii

Fiecare sectie in parte participa tot anul la diverse concursuri si competitii din aria de activitate specifice acesteia. Tot timpul membrii sectiilor se intorc incununati de succes si de premii, diplome si distinctii.

#

Adeverinta de volutar

Voluntariatul este tare mult apreciat in aceste zile. De aceea si noi ne axam mult pe a rasplati cum se cuvine voluntarii care se implica in activitatile sectiilor noastre. Si dam si adeverinta de voluntar!

9,489

Studenti inscrisi de la inceput pana acum

2,500

Evenimente organizate

2,456

Participari la evenimente si festivaluri

ECHIPA DEDICATA

Ne mandrim cu faptul ca avem o echipa unita cu aceeasi viziune!

Casa de Cultura a Studentilor din Brasov inseamna:

Prietenie

Aventura

Autocunoastere

Casa de Cultura a Studentilor din Brasov in Imagini

- Coordonarea formaţiilor şi cercurilor artistice;
- Organizarea de evenimente cultural-artistice;
- Realizarea proiectelor specifice cuprinse în planul anual de acţiuni;
- Participarea la festivaluri şi proiecte naţionale şi internaţionale;
- Sprijină formarea, pregătirea şi perfecţionarea profesională a studenţilor;
- Pune baza materială proprie la dispoziţia structurilor asociative studenţeşti şi de tineret, organizatorilor de evenimente destinate tinerilor;
- Organizează şi asigură buna desfăşurare a taberelor studenţeşti;
- Produce şi difuzează materiale de specialitate, cuprinzând informaţii utile tinerilor, precum şi instituţiilor şi structurilor asociative studenţeşti implicate în activitatea de tineret;

Organigrama Casei de Cultură a Studenţilor cuprinde în prezent 12 posturi, structurate în 3 compartimente, astfel:
- Compartimentul cultural-artistic;
- Compartimentul financiar – contabilitate – resurse umane;
- Compartimentul secretariat şi relaţii publice – patrimoniu – administrativ.

Activitatea compartimentului cultural-artistic este structurată pe 7 secţiuni, după cum urmează:
- Dans modern – Formaţia de dans modern şi contemporan „One Dream”,
- Folclor – Ansamblul folcloric studenţesc „ Junii Braşovului”
- Muzică – Studioul Muzical „Gaudeamus”,
- Modeling şi fotografie – trupa „Agressione Models”
- Teatru – grupul de satiră şi umor „Bacteria H”
- Turism şi Protecţia Naturii – Clubul de Turism şi Protecţia Naturii „Cocoşul de Munte”.
- Cercul de arte orientale Kung Fu

Casa de Cultură a Studenţilor Braşov fiind o instituţie de cultură, care prin specificul ei reprezintă imaginea artei studenţeşti, a avut dintotdeauna parteneri şi colaboratori care au contribuit la dezvoltarea calitativă a activităţilor studenţeşti.
Avem o strânsă colaborare cu asociaţiile studenţeşti din Universitatea Transilvania din Braşov: AIESEC, BEST, ELSA, ASUT, Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, Asociația Tinerilor Basarabeni din Braşov, Asociaţia Studenţilor Medicinişti, și începând din acest an și cu Asocaiția Studenților Militari din cadrul Academiei Forțelor Aeriene ”Henri Coandă”. În cadrul colaborării organizăm periodic consultări, întâlniri și dezbateri și susţinem organizaţiile studenţeşti cu logistica necesară în realizarea unor proiecte.
În anul 2018 Casa de Cultură a Studenților Brașov a răspuns pozitiv la toate solicitările primite din partea asociațiilor studențești și a organizat 5 consultări cu acestea. Pentru îmbunătățirea colaborării și facilitarea comunicării s-a creat pe rețeaua de socializarea Fecebook, grupul ”Colaborare CCS Bv cu asociațiile studențești”.

În prezent, la Casa de Cultură a Studenţilor activează aproximativ 300 de tineri. Un obiectiv principal al instituţiei constă în atragerea unui număr cât mai mare de studenţi în activităţile desfăşurate în cadrul secţiilor prezentate mai sus. Aici, sub îndrumarea unor cadre competente, tinerilor li se oferă posibilitatea dezvoltării unor talente native sau iniţierea în diverse domenii şi activităţi. În scopul perfecționării și formării continue a tinerilor instituția organizează cursuri acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări. Toate acțiunile Casei de Cultură a Studenților au caracter gratuit și se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani. Prin finanțare de la Ministerul Tineretului și Sportului organizăm anual tabere studențești, la munte și la mare, pentru studenții Universității Transilvania din Brașov și pentru Academia Forțelor Aeriene ”Henri Coandă”.

În prezent CCS BV nu are un spațiu propriu și își desfășoară activitatea într-un spațiu restrâns pus la dispoziție de Universitatea Transilvania din Brașov, în baza unui protocol.